This is some flash content - you'll need the flash plugin to see it

KORMORAN


Klasyczne żółte sery, typu szwajcarskiego lub holenderskiego, zawierają m.in. wapń, sód i witaminę A – a ponadto znakomicie smakują, samodzielnie i jako dodatek do wielu dań.

Kod kreskowy
2700050...
Opakowanie jednostkowe: 3 kg
Opakowanie zbiorcze: 2
Ilość na palecie: 108
Ilość warstw: 6
Ilość op. zb. na palecie:
54
Ilość op. zb. na warstwie:
9
Termin przydatności: 3 m-ce

Klasyczne, twarde sery podpuszczkowe, znane w Polsce ogólnie jako „żółty ser”, występują w ponad 4 tysiącach odmian, z których w naszym kraju produkuje się ok. 90. Do produkcji 1 kg sera (np. typu gouda) potrzeba od 7 do 9 litrów mleka, nic więc dziwnego, że ser taki jest bogatym źródłem skoncentrowanego wapnia, białka i witaminy A. Ser żółty we współczesnej kuchni pełni wiele ról – od dodatku do kanapek w plasterkach, poprzez zapiekanki, aż po wymyślne potrawy, w których stanowi bazę lub nadaje smak i teksturę. Może również stanowić samodzielne danie – podany z winogronami i orzechami lub w ramach tzw. deski serów.