This is some flash content - you'll need the flash plugin to see it

ZAMBROWSKI


Jedną z najważniejszych cech twarogu jest jego wszechstronność, pozwalająca na zastosowanie go jako dodatku do niemal każdego posiłku; dodatkowy atut stanowią łatwo przyswajalne białko, pozwalające spożywać twaróg w ramach zdrowego odżywiania.

Kod kreskowy
5900820003296
Opakowanie jednostkowe: 250 g
Opakowanie zbiorcze: 60
Ilość na palecie: 1920
Ilość warstw: 4
Ilość op. zb. na palecie:
32
Ilość op. zb. na warstwie:
8
Termin przydatności: 14 dni

Twaróg, zwany również popularnie białym serem, występuje w trzech formatach tłuszczowych: chudym (do 0,5% tłuszczu), półtłustym (do 4%) i tłustym (ok. 8%). Twaróg jest bogatym źródłem naturalnego, dobrze przyswajalnego białka i aminokwasów, elementem wielu zdrowych diet, a jeżeli chodzi o zastosowania kulinarne – jednym z najbardziej uniwersalnych produktów. Można go przyprawić na pikantnie, słono lub słodko, a także zastosować jako nadzienie bądź też składnik ciasta, zwłaszcza na pierogi lub kluski. Wiele osób ceni sobie również twaróg jako podstawę smacznych past z dodatkiem jajek albo ryb.