This is some flash content - you'll need the flash plugin to see it

 

Pomidorowe oczka z serem



  • 15-20 dag ulubionej wędliny lub kiełbasy (duże plastry)
  • 2 pomidory
  • 15-20 dag sera żółtego Gouda „MLEKPOL”
  • 4 kromki świeżego chleba

  • 100 g masła Extra Łaciate

 

Pokrój w grube plastry wędlinę lub kiełbasę, pomidora oraz w nieco cieńsze – żółty ser.

Rozgrzej na patelni dwie łyżki masła (uważaj, aby się nie przypaliło!).
Podsmaż z jednej strony przygotowane plastry wędliny lub kiełbasy.
Odwróć je na drugą stronę, na każdy plaster wędliny (kiełbasy) połóż plaster pomidora i plasterek żółtego sera.
Przykryj patelnię i zmniejsz ogień/ moc podgrzewania. Zaczekaj, aż pomidor zrobi się miękki, a ser się stopi i zdejmij gotową przekąskę z patelni.
Posmaruj chleb pozostałą częścią masła.
Podawaj przekąskę na gorąco z dodatkiem świeżego chleba z masłem.