fbpx

Śniadanie dla zdrowia i urody to pełnowartościowy posiłek nieskomplikowany w przygotowaniu :)

Składniki
  • 200 ml maślanki Mrągowskiej naturalnej (jeśli użyjemy Maślanki Mrągowskiej smakowej np. truskawkowej, brzoskwiniowej czy o smaku pieczonych jabłek – nie dodajemy miodu/ cukru)
  • 2 łyżeczki miodu lub cukru trzcinowego
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 2 – 4 orzechy włoskie
  • 10 rodzynek/ suszonych owoców żurawiny
  • 100 g owoców sezonowych np. maliny/ borówki amerykańskie, brzoskwinie
Sposób przygotowania

Płatki owsiane, cząstki łuskanych orzechów włoskich, rodzynki lub suszoną żurawinę zalewamy 200 ml maślanki Mrągowskiej naturalnej lub tej o ulubionym smaku. Jeśli użyjemy maślankę Mrągowską naturalną możemy dodatkowo osłodzić ją 2 łyżeczkami miodu lub cukru trzcinowego. Całość odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 15 min. Latem naszą owsiankę możemy uzupełnić owocami sezonowymi np. malinami, truskawkami czy borówkami amerykańskimi. Zimą polecamy owoce mrożone oczywiście uprzednio rozmrożone 😉

Powrót
Mlekpol