Proponujemy danie mało skomplikowane ale bardzo smaczne. To jedna z wielu możliwości wykorzystania naszych śmietankowych serków Łaciatych 🙂
Dodatki
świeże zioła, ogórek, pomidorki koktajlowe, papryka, nasiona dyni/ słonecznika
Plasterki wędliny, wędzonego łososia układamy na talerzu lub desce. Na każdy z nich nakładamy porcję ulubionego serka – kopiastą łyżeczkę. Roladki możemy uzupełnić świeżymi warzywami i/ lub ziołami.
Smaki komponujemy dowolnie według gustu i ochoty 🙂 my proponujemy:
Roladki z łososia wędzonego:
Na plasterki ryby nakładamy porcję serka śmietankowego Łaciatego o smaku naturalnym, lekko rozsmarowujemy. Dodajemy posiekany ogórek sałatkowy lub małosolny i posiekany koperek. Oprószamy grubo mielonym pieprzem. Plasterek łososia z farszem, zwijamy w rulonik.
Roladki z szynki:
Plasterki szynki możemy uzupełnić serkiem śmietankowym puszystym Łaciatym z chrzanem. Polecamy dorzucenie paru uprażonych pestek dyni lub słonecznika. Całość zwijamy.
Roladki z polędwicy łososiowej:
Plasterki polędwicy uzupełniamy serkiem śmietankowym Łaciatym meksykańskim. Całość dopełniamy przekrojonymi na 4 części pomidorkami koktajlowymi. Zwijamy 🙂