Dipy, czyli zimne sosy przyrządzane na bazie jogurtów naturalnych, serków homogenizowanych lub śmietany. To wyśmienity, zdrowy dodatek do warzyw, wędlin czy krakersów. Dipy przyrządzamy szybko, łatwo i bez gotowania.
Bazą dipu może byc sam jogurt lub śmietana, możemy też łączyć bazy uzyskując tym samym bogatszy smak i pożądaną konsystencję.
Smak i kolor dipu zależy od Waszej fantazji i upodobań kulinarnych. My jako inspirację proponujemy zdrowy dip z wykorzystaniem serka homogenizowanego naturalnego ROLMLECZ oraz jogurtu naturalnego gęstego MLEKPOL
Jogurt Naturalny Gęsty MLEKPOL łączymy w miseczce z serkiem homogenizowanym naturalnym ROLMLECZ – dokładnie mieszamy. Posiekane drobno zioła wsypujemy do bazy dipu, doprawiamy solą, cukrem, pieprzem – wedle uznania. Wciskamy jeden ząbek czosnku. Całość dokładnie mieszamy. Dip schładzamy w lodówce. Jest świetnym uzupełnieniem zdrowej przekąski np. surowych lub grillowanych warzyw