Dodatki
Potrawę uzupełniamy świeżym pieczywem, naturalnym ryżem lub ziemniakami z wody – z dodatkiem świeżego maśła ŁACIATE extra.
Pstrąga myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy dokładnie ręcznikiem papierowym.
Rybę nacieramy solą, pieprzem, skrapiamy cytryną.
Odstawiamy na co najmiej 1 godz. w chłodne miejsce.
Na patelni rozgrzewamy skarowane masło ŁACIATE extra. Tłuszcz musi być dokładnie podgrzany. Na gorące masło układamy rybę. Smażymy na złoty kolor przez parę minut z każdej strony. Następnie na patelnię wsypujemy łyżkę posiekanej natki pietruszki, dodajemy kroplę wody. Patelnię przykrywamy na 2 -3 min. Po zdjęciu pokrywki chwilę odparowujemy potrawę.Rybę posypujemy posiekaną natką pietruszki, ozdabiamy plastrami cytryny.