fbpx

Grzanki z twarogiem mazurski smak, miodem, prażonymi orzechami i konfiturą owocową

Składniki
  • chleb pełnoziarnisty – 2 kromki
  • twaróg Mazurski Smak półtłusty – 80 g
  • masło Łaciate ekstra – 20 g
  • śmietana Mazurski Smak 18 % – 2 łyżki
  • miód o ulubionym smaku może być np. wielokwiatowy- 1 łyżeczka
  • orzechy włoskie – 6 szt
  • konfitura owocowa – 2 łyżki
Sposób przygotowania

Orzechy włoskie prażymy na rozgrzanej i suchej patelni ok 1 minutę. Chleb smarujemy masłem Łaciatym, i zapiekamy w piekarniku lub obsmażamy na patelni na złoty kolor ok 1 minuty z każdej strony. Twaróg Mazurski Smak mieszamy ze śmietaną Mazurski Smak 18%,, smarujemy nim grzankę, następnie nakładamy łyżkę konfitury, przelewamy grzankę miodem i posypujemy prażonymi orzechami.

Powrót
Mlekpol