fbpx

Drugie śniadanie w domu lub na wynos

Składniki

    Proponujemy danie mało skomplikowane ale bardzo smaczne. To jedna z wielu możliwości wykorzystania naszych śmietankowych serków Łaciatych 🙂

  • Serki śmietankowe Łaciate do smarowania, gama smaków, do wyboru: naturalny, z chrzanem, z czosnkiem, z cebulką i szczypiorkiem, meksykański. Dla wielbicieli serków puszystych proponujemy wykorzystanie jako farszu roladek, serków śmietankowych puszystych Łaciatych w tych samych smakach.
  • Plasterki szynki, polędwicy, wędzonego łososia,

 

Dodatki

świeże zioła, ogórek, pomidorki koktajlowe, papryka, nasiona dyni/ słonecznika

Sposób przygotowania

Plasterki wędliny, wędzonego łososia układamy na talerzu lub desce. Na każdy z nich nakładamy porcję ulubionego serka – kopiastą łyżeczkę. Roladki możemy uzupełnić świeżymi warzywami i/ lub ziołami.

 

Smaki komponujemy dowolnie według gustu i ochoty 🙂 my proponujemy:

 

Roladki z łososia wędzonego:

 

Na plasterki ryby nakładamy porcję serka śmietankowego Łaciatego o smaku naturalnym, lekko rozsmarowujemy. Dodajemy posiekany ogórek sałatkowy lub małosolny i posiekany koperek. Oprószamy grubo mielonym pieprzem. Plasterek łososia z farszem, zwijamy w rulonik.

 

Roladki z szynki:

 

Plasterki szynki możemy uzupełnić serkiem śmietankowym puszystym Łaciatym z chrzanem. Polecamy dorzucenie paru uprażonych pestek dyni lub słonecznika. Całość zwijamy.

 

Roladki z polędwicy łososiowej:

 

Plasterki polędwicy uzupełniamy serkiem śmietankowym Łaciatym meksykańskim. Całość dopełniamy przekrojonymi na 4 części pomidorkami koktajlowymi. Zwijamy 🙂

Powrót
Mlekpol