Ciasto naleśnikowe:
Farsz:
Dodatki
Największą popularnością cieszą się te z wędliną, łososiem czy pasztetem. Do nich, jako bazę polecamy masło ekstra Łaciate oraz nasze serki do smarowania Łaciate i serki topione w bogatej gaamie smakowej.
Dla tych, którzy chcą zaabłysnąć i zachwycić swoich gości proponujemy własnoręcznie przyrządzone pasty do kanapek, na bazie twarogu lub naturalnego serka Łaciatego do smarowania.
Twaróg rozgniatamy widelcem lub mielimy
Szprotki odsączamy z zalewy (oleju)
Cebulkę / szczypiorek drobno siekamy
Odsączone szprotki rozdrabniamy np. rozgniatamy widelcem.
Wszystko mieszamy – doprawiamy kroplą soku z cytryny, ketchupem, solą i pieprzem, szczyptą cukru do smaku
Gotową pastę wstawiamy do lodówki. Wyjmujemy ok. 30 min. przed podaniem.