W odpowiedzi na potrzeby rynku wprowadziliśmy do portfolio sery mierzwione. Jedne z najpopularniejszych gatunków – Goudę i Złoty Mazur oferujemy teraz w formie lekkich, cieniutkich plastrów, idealnych dla koneserów, które potrafią zainspirować do różnorodnego kulinarnego zastosowania.
Plastry serów mierzwionych są prawie trzy razy cieńsze od tych standardowych, występujących najczęściej w paczkach na sklepowych półkach. Sposób ich cięcia oraz grubość sprawiają, że znakomicie sprawdzą się jako przekąska, efektowna dekoracja wielu dań lub wyszukana i nowoczesna przystawka, zwłaszcza na desce serów. Ultracienkie plastry delikatnej w smaku Goudy i wytrawnego o intensywnej barwie sera Złoty Mazur będą oryginalnie wyglądać też na najprostszej kanapce. Nową odsłonę znanych serów z pewnością docenią ich smakosze oraz osoby lubiące nowoczesne rozwiązania i niebanalne przekąski.
Nasze sery wytwarzane są z najlepszego polskiego mleka, a nowoczesna technologia ich produkcji daje gwarancję zachowania naturalnego smaku. Oba gatunki, zarówno Gouda, jak i Złoty Mazur, mogą poszczycić się znakiem „Jakość Tradycja”, który przyznawany jest produktom żywnościowym najwyższej jakości z uwzględnieniem ich tradycyjnego charakteru.