fbpx
XIV Euroforum Polskiego Mleczarstwa pełne sukcesów SM Mlekpol
Opublikowany 26.10.2021

Spotkanie przedstawicieli spółdzielni mleczarskich z całej Polski miało miejsce w dniach 1821 października w Krynicy Zdroju. Podczas forum ogłoszono wyniki dwóch prestiżowych, branżowych wydarzeń: XXVI Krajowej Oceny Serów i Twarogów oraz konkursu Innowacje Techniczne i Technologiczne w Mleczarstwie. W obu sukces odniosła Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol.

Wśród najlepszych produktów mleczarskich, które zostały poddane ocenie znalazł się serek homogenizowany waniliowy marki Rolmlecz. Jego jakość, skład oraz niepowtarzalny smak zostały docenione przez Krajowe Stowarzyszenie Mleczarzy oraz Polski Komitet FIL/IDF.

Niezmiernie nam miło, że nasz kultowy produkt, który swoim smakiem zachwyca od pokoleń, zdobył uznanie również wśród przedstawicieli naszej branży. Dzięki umiejętnemu łączeniu wieloletniego doświadczenia mleczarzy z oczekiwaniami współczesnych konsumentów powstają produkty pełne smaku i pasji, takie jak serek waniliowy Rolmlecz – mówi Dorota Grabowska, Kierownik Marketingu SM Mlekpol.

W trakcie forum wyłoniono także zwycięzców w konkursie na Innowacje Techniczne i Technologiczne w Mleczarstwie. SM Mlekpol swój innowacyjny Zakład Produkcji Sproszkowanych Wyrobów Mleczarskich w Mrągowie zgłosił aż w 4 kategoriach: gospodarka energią, innowacyjne rozwiązania procesowe, innowacyjne rozwiązania technologiczne oraz ochrona środowiska.

Cieszymy się, że jedna z naszych najnowszych i największych inwestycji została laureatem we wszystkich zgłoszonych kategoriach, w tym branżowym konkursie. Proszkownia to kamień milowy w historii SM Mlekpol, który pozwolił nam zwiększyć zdolności produkcyjne, zapewnić ciągłość zbytu surowca, a także docierać na odległe rynki – mówi Jerzy Michałek, Dyrektor Zakładu Produkcji Sproszkowanych Wyrobów Mleczarskich w Mrągowie.

Powrót
Mlekpol