Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów oraz trendom konsumenckim, Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol do oferty serów mozzarella wprowadza nowość – ser w plastrach 150 g.
Marka Mlekpol to przede wszystkim doskonałe sery. Obok typu holenderskiego, jak gouda czy edam, szwajcarskiego, jak Królewski z Kolna, czy szwajcarsko-holenderskiego, jak salami, w jej portfolio znajduje się także wywodząca się z Włoch mozzarella. Szerokie zastosowanie kulinarne i walory smakowe tego sera powodują, że jest on niezwykle lubiany i popularny. Aby ułatwić konsumentom jego użycie i przechowywanie, SM Mlekpol wprowadza na rynek mozzarellę w wygodnych opakowaniach o gramaturze 150 g – mówi Dorota Grabowska, Kierownik Działu Marketingu SM Mlekpol.
Ser mozzarella należy do serów niedojrzewających typu pasta filata. Dzięki temu po zapieczeniu ciągnie się i rumieni. To pełnowartościowa i smaczna podstawa posiłku. Źródło białka, witamin, a także naturalnie występujących minerałów: wapnia, cynku i potasu. Ser mozzarella marki Mlekpol idealnie komponuje się z makaronami i zapiekankami. Pasuje też do pizzy i tostów. Użycie na kanapce lub na desce serów poszerzy natomiast możliwości jego zastosowania i pozwoli docenić atuty wynikające z prostego składu. Dotąd mozzarella od SM Mlekpol dostępna była w kostce 300 g, w blokach ok.: 1 kg i 2,5 kg, w pałce ok. 2 kg, a także w wersji tartej 150 i 500 g. Nowy format mozzarelli Mlekpolu w plastrach 150 g stworzony został z myślą o czasie i wygodzie konsumentów. Niska gramatura produktu zapewni łatwość przechowywania, a w wypadku małych gospodarstw domowych przyczyni się także do niemarnowania żywności.