Portfolio marki Łaciate właśnie powiększyło się o nową kategorię produktów. To twaróg dostępny w wersji: chudej, półtłustej, tłustej i bez laktozy. Ten tradycyjny wyrób mleczarski, produkowany wyłącznie z krajowego mleka, jest niezastąpiony w każdej polskiej kuchni.
Twarogi Łaciate powstają z polskiego mleka według tradycyjnej receptury. W związku z tym wyróżniają się krótką listą wyłącznie naturalnych składników, w tym dobroczynnych kultur bakterii fermentacji mlekowej. Są źródłem białka i wapnia, przez co pasują do diety dzieci i osób dbających o zdrowy styl życia oraz zrównoważony jadłospis.
– Rozwój marki Łaciate to odpowiedź na potrzeby konsumentów, którzy cenią sobie jakość oraz wszechstronność użycia produktów nabiałowych. Twaróg niewątpliwie spełnia te kryteria, ponieważ nie dość że dostarcza organizmowi cennych składników odżywczych, to jeszcze z jego pomocą można przygotować mnóstwo pysznych dań. Jesteśmy pewni, że twaróg Łaciaty przypadnie do gustu osobom poszukującym prostych, a jednocześnie smacznych i zdrowych rozwiązań – przekonuje Dorota Grabowska, Kierownik Działu Marketingu SM Mlekpol.
Twarogi Łaciate znajdziemy na sklepowych półkach w funkcjonalnym opakowaniu typu klinek 250 g, które gwarantuje świeżość i wygodne przechowywanie. Dla osób z nietolerancją cukru mlecznego powstał także twaróg w wersji bez laktozy. Twaróg Łaciaty chudy jest ponadto dostępny w kostce 250 g.