Doskonała do wszechstronnego wykorzystania w kuchni, nadająca potrawom idealną konsystencję, o prostym składzie i w praktycznym, większym opakowaniu – taka jest śmietanka Łaciata pasteryzowana 30%, która trafiła właśnie do oferty Mlekpolu.
Śmietanka Łaciata to produkt pasteryzowany, niezwykle kremowy, powstający wyłącznie z polskiego mleka. Świetnie sprawdza się jako dodatek do kawy, zup, sosów i sałatek, a zwłaszcza do słodkich deserów, tortów i koktajli.
Dzięki wysokiej zawartości tłuszczu nadaje się do ubijania i jako baza do słodkich, trwałych kremów. Proces pasteryzacji sprawia natomiast, że śmietanka charakteryzuje się naturalnym, pysznym smakiem, przy zachowaniu wielu cennych wartości odżywczych.
– Do tej pory śmietanka Łaciata 30% pasteryzowana dostępna była w opakowaniu 200 ml. Teraz do portfolio Mlekpolu dołączył produkt w większym kubku – 330 ml. To odpowiedź na potrzeby naszych konsumentów, którzy na co dzień dużo gotują i poszukują bardziej ekonomicznych rozwiązań – mówi Dorota Grabowska, Kierownik Działu Marketingu SM Mlekpol.
Śmietankę pasteryzowaną Łaciatą 30% należy przechowywać w lodówce, a po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin. Po rozdzieleniu opakowanie nadaje się do recyklingu.