fbpx
Mlekpol stawia na białko – nowy twarożek grani Łaciaty Protein+ już na sklepowych półkach
Opublikowany 22.09.2025

Śniadanie, które daje siłę na cały dzień? Przekąska po treningu, która naprawdę regeneruje? Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol odpowiada na potrzeby współczesnych konsumentów, wprowadzając na rynek twarożek grani lekki Łaciaty Protein+.

Jedna porcja twarożku grani z linii Łaciaty Protein+ to aż 30 gramów pełnowartościowego białka. Dodatkowo produkt zawiera o 57% tłuszczu mniej niż tradycyjny wariant twarożku*, zachowując jednak jego charakterystyczną kremowość i świeży smak.

– Widzimy, jak zmienia się sposób myślenia o odżywianiu. Konsumenci nie szukają już produktów jedynie smacznych – chcą, żeby każdy posiłek był pełnowartościowy i dawał im coś więcej niż tylko poczucie sytości. Dlatego postanowiliśmy połączyć to, co najlepsze w tradycyjnym twarogu z nowoczesnymi potrzebami żywieniowymi. Efekt? Twarożek, który zadowoli zarówno miłośników klasycznych smaków, jak i osoby stawiające na funkcjonalność – wyjaśnia Dorota Grabowska, Dyrektor Marketingu SM Mlekpol.

* Obniżona zawartość tłuszczu o 57% w stosunku do twarożku grani naturalnego o zawartości tłuszczu 7%.

Powrót
Mlekpol