fbpx
Podwójne złoto dla serków kremowych z linii Łaciate Protein+
Opublikowany 14.11.2025

Dwa produkty z linii wysokobiałkowej Łaciate Protein+ zostały nagrodzone w konkursie Good Cheese. Wyróżnienia wręczono podczas Polskiego Kongresu Serowarskiego, którego tegorocznym honorowym gospodarzem była Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol.

Najwyższe noty jury przyznało serkom kremowym lekkim – wariantowi naturalnemu oraz z cebulą i szczypiorkiem. Oba produkty wyróżniają się zwiększoną zawartością białka oraz obniżoną zawartością tłuszczu w porównaniu do standardowych wersji.

Organizatorem konkursu Good Cheese jest wydawnictwo BikoTech, a patronem oceny – Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni w Warszawie.

Linia Łaciate Protein+ rozwija się dynamicznie i obejmuje dziś szerokie portfolio – od mleka UHT, przez jogurty pitne i kefir, aż po serki kremowe i twarożek grani. Skierowana jest do osób aktywnych fizycznie oraz wszystkich, którzy chcą wzbogacić codzienne menu o składniki wspierające zdrową dietę.

Powrót
Mlekpol