fbpx
Mlekpol wprowadza nowe gramatury sera Mozzarella
Opublikowany 17.09.2019

Ser mozzarella Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol w Grajewie, to produkt znany wielbicielom pizzy w Polsce i wielu krajach Europy. Ten włoski ser z Mlekpolu ceniony jest przez szefów kuchni ze względu na świetne właściwości topnienia i charakterystyczne „ciągnięcie się”. Odpowiadając na potrzeby konsumentów Mlekpol wprowadza na rynek 2 produkty w linii mozzarella –  ser tarty i w kawałku. 

 

Mozzarella Mlekpolu dostępna jest w dużych opakowaniach o wadze jednego, dwóch oraz dwóch i  pół kilograma przeznaczonych głównie dla odbiorców branży gastronomicznej. Producent, mając na uwadze potrzeby klientów sklepów detalicznych, wprowadza nowości:  mozzarella w kawałku o wadze 300 gramów oraz ser tarty w woreczku o wadze 150 gramów. Obie propozycje idealnie pozwalają się cieszyć tym włoskim serem podczas domowego gotowania i pieczenia oraz zachować jego świeżość i walory smakowe podczas przechowywania w lodówce dzięki szczelnym i trwałym opakowaniom. Nowością jest również odświeżona szata graficzna całej linii produktów mozzarella.

 

Mozzarella z Mlekpolu to połączenie włoskiej tradycji serowarskiej i najwyższej jakości, o którą dba  Mlekpol. Ser powstał z najlepszego mleka od krów wypasanych na łąkach Podlasia, Warmii i Mazur. To doskonały produkt, który sprawdzi się zarówno na ulubionej pizzy, jako dodatek do  makaronów, zapiekanek oraz wytrawnych wypieków. Ser mozzarella to znakomite źródło wapnia, bogactwo cennych witamin i minerałów. Mozzarella Mlekpolu w składzie ma wyłącznie mleko, sól i kultury bakterii mlekowych.

 

 

 

                                                                       

Kontakt dla mediów:

 

Bartosz Grochal

rzecznik prasowy

SM MLEKPOL

email: bartosz.grochal@v5group.pl

mobile: +48 505 223 467

Powrót
Mlekpol