fbpx

Makaron z polędwicą i kurkami

Składniki
  • 300 g kurek
  • 300 g Śmietany Łaciatej 18%
  • 300 g polędwicy wieprzowej
  • 2 łyżki masła Łaciatego
  • cebula
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • makaron rurki
Sposób przygotowania

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie masło roztopić na patelni, podsmażyć posiekaną cebulę. Polędwicę pokroić na kawałki i dodać do cebuli. Obsmażyć, dodać kurki, doprawić solą i pieprzem i dusić chwilę pod przykryciem. Po około 5 minutach zdjąć pokrywkę i jeszcze chwilę smażyć co jakiś czas mieszając. Dodać śmietanę i posiekaną pietruszkę, wymieszać i chwilę gotować. Podawać razem z makaronem.

Powrót
Mlekpol