fbpx

Kanapeczki Karnawałowe

Składniki
  • Opakowanie twarogu Mazurski Smak – do pasty polecamy tłusty lub półtłusty
  • 1 puszka szprotek podwędzanych / wędzonych
  • Cebulka dymka lub szczypiorek
  • Sok z cytryny – niewielka ilość
  • 1 łyżeczka ketchupu o dowolnej ostrości
  • Sól, pieprz, szczypta cukru do smaku

Dodatki:

Największą popularnością cieszą się te z wędliną, łososiem czy pasztetem. Do nich, jako bazę polecamy masło ekstra Łaciate oraz nasze serki do smarowania Łaciate i serki topione w bogatej gaamie smakowej.

Sposób przygotowania

Dla tych, którzy chcą zabłysnąć i zachwycić swoich gości proponujemy własnoręcznie przyrządzone pasty do kanapek, na bazie twarogu lub naturalnego serka Łaciatego do smarowania.

Twaróg rozgniatamy widelcem lub mielimy

Szprotki odsączamy z zalewy (oleju)

Cebulkę / szczypiorek drobno siekamy

Odsączone szprotki rozdrabniamy np. rozgniatamy widelcem.

Wszystko mieszamy – doprawiamy kroplą soku z cytryny, ketchupem, solą i pieprzem, szczyptą cukru do smaku

Gotową pastę wstawiamy do lodówki. Wyjmujemy ok. 30 min. przed podaniem.

Kanapki z pastą dekorujemy według uznania.

Powrót
Mlekpol