fbpx

Wrap z wołowiną z awokado i kolendrą

Składniki
  • 4 pszenne tortille
  • 300gr polędwicy wołowej pokrojonej w paseczki
  • Marynata:
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
  • 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
  • 2 łyżki sosu sojowego

 

Dodatki:

  • 1 pokrojona w piórka czerwona cebula
  • 2 pokrojone w plastry ząbki czosnku
  • 1 słodka papryka w paski
  • 1 op rukoli
  • 1 posiekany pęczek kolendry
  • 200g tartego sera Gouda (2 lokowanie)
  • 4 łyżki ziołowego serka Łaciatego (1 lokowanie)
  • 1 obrane awokado

Do smaku:

  • Sól, pieprz ziołowy
  • Do podania – marynowana papryczka jalapeno.
Sposób przygotowania

Składniki marynaty łączymy i wkładamy wołowinę i odkładamy w chłodne miejsce na 20 min.

Na rozgrzanej patelni na oleju smażymy cebulę, czosnek, paprykę, doprawiamy do smaku i przekładamy na talerz. Na tej samej patelni smażymy krótko zamarynowane mięso (musi być soczyste). Placki smarujemy serkiem ziołowym, układamy rukolę, awokado, mięso, posypujemy tartym serem, kolendrą i zawijamy. Tortille opiekamy na patelni i (układamy na blaszce i wkładamy do pieca na 15 min (ta opcja tylko, jeśli musi grać piekarnik.) Podajemy z marynowana papryczka jalapeno.

Powrót
Mlekpol