

Nadzienie:
Masa jajeczna:
Sałatka:
Ciasto wyjmujemy z lodówki. Formę do tarty smarujemy masłem, wykładamy ciastem, nakładamy folię aluminiową (błyszcząca strona do dołu) na dno wysypujemy fasole i pieczemy ok 20 minut w temp 180 stopni. Następnie wyjmujemy ciasto z pieca, ściągamy folię, wyjmujemy obciążenie fasolowe i pieczemy kolejne 15 minut.
Boczek smażymy na rozgrzanej patelni, dodajemy cebule czosnek, dodajemy łyżkę miodu i doprawiamy do smaku.
W misce miksujemy jaja, żółtka, dodajemy śmietanę, serek, doprawiamy do smaku i jeszcze raz miksujemy. Na pieczonym cieście układamy boczek z cebulą, nakładamy plastry karczochów, zalewamy masa jajeczną, posypujemy serem. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy w 180stopniach ok 30-40 minut do ścięcia masy.
Wszystkie składniki sałatki łączymy, skrapiamy oliwa i doprawiamy do smaku.
Quiche kroimy w trójkąty podajemy z sałatką.