This is some flash content - you'll need the flash plugin to see it

WIEJSKI NATURALNY


Serek wiejski „Łaciaty” to delikatne ziarenka twarożku zanurzone w słodkiej śmietance. Jest świetnym źródłem białka, wapnia oraz witamin rozpuszczalnych w tłuszczach : A, D i E.

Kod kreskowy
5900820012779
Opakowanie jednostkowe: 200 g
Opakowanie zbiorcze: 12
Ilość na palecie: 1440
Ilość warstw: 15
Ilość op. zb. na palecie:
120
Ilość op. zb. na warstwie:
8
Termin przydatności: 14 dni

Twaróg, zwany również popularnie białym serem, występuje w trzech formatach tłuszczowych: chudym (do 0,5% tłuszczu), półtłustym (do 4%) i tłustym (ok. 8%). Twaróg jest bogatym źródłem naturalnego, dobrze przyswajalnego białka i aminokwasów, elementem wielu zdrowych diet, a jeżeli chodzi o zastosowania kulinarne – jednym z najbardziej uniwersalnych produktów. Można go przyprawić na pikantnie, słono lub słodko, a także zastosować jako nadzienie bądź też składnik ciasta, zwłaszcza na pierogi lub kluski. Wiele osób ceni sobie również twaróg jako podstawę smacznych past z dodatkiem jajek albo ryb.