This is some flash content - you'll need the flash plugin to see it

 

Chrupiący jogurt



  • 600 ml jogurtu naturalnego Milko
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki kopry z orzecha kokosowego lub wiórków
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki rodzynek
  • 1 pomarańcza

Rozetnij jabłka na ćwierci, wydrąż gniazda nasienne, pokrój na kawałki.
Odłóż kilka kawałków do przybrania.
Zetrzyj drobną tarką skórkę z pomarańczy.
Wyciśnij sok z pozostałej części pomarańczy.
Odłóż jedną łyżkę kopry (lub wiórków) do przybrania.

Przygotowanie potrawy:
Wlej jogurt do miski.
Dodaj miód i koprę, wymieszaj całość.
Połącz kawałki jabłek, rodzynki, skórkę pomarańczową i sok.
Dodaj zmieszane owoce i bakalie do jogurtu.
Podziel jogurt na 4 porcje w miseczkach lub salaterkach.
Potrawę udekoruj odłożonymi kawałkami jabłek oraz koprą z orzecha kokosowego.pucharkach, można dodać świeże owoce, bakalie, lub bitą śmietanę. Doskonale też smakują posypane wiórkami kokosowymi.