This is some flash content - you'll need the flash plugin to see it

 

Imprezowe tartinki

Imprezowe tartinki
  • Pieczywo różne rodzaje 6 kromek
  • Ogórek 1 sztuka
  • Bakłażan 1 sztuka
  • Mix sałat
  • Serek śmietankowy naturalny Łaciaty
    do smarowania 2 opakowania
  • Krążki serowe do grillowania i smażenia
    Mlekpol 1 opakowanie
  • Łosoś wędzony 250 gramów
  • Pomidory bez skóry 3 sztuki
  • Szalotka 1 sztuka
  • Rzodkiewki 4–5 sztuk
  • Oliwa z oliwek
  • Papryka słodka
  • Kminek
  • Oregano
  • Ogóreczki konserwowe

Imprezowe tartinki

Kroimy szalotkę, przekrajamy ogórek na pół, wydrążamy środek i kroimy w kostkę. Wydrążamy miąższ z pomidora, resztę kroimy w kostkę. Łososia przekrajamy na pół, z jednej części wycinamy skórę i kroimy w drobną kostkę. Rzodkiewki kroimy w ćwiartki, a potem w plasterki. Do jednego serka naturalnego Łaciatego do smarowania dodajemy pokrojone pomidory i ogórki oraz pokrojonego łososia. Doprawiamy solą, pieprzem słodką papryką. Mieszamy.Do drugiego serka dodajemy szalotkę oraz rzodkiewkę. Kroimy ogórki konserwowe i także dodajemy do serka z szalotką i rzodkiewką. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz oregano. Mieszamy.

Kroimy bakłażan na grube plasterki i wycinamy go ringami. Smażymy go na małym ogniu na oliwie z oliwek. Solimy, pieprzymy i doprawiamy kminkiem. Kroimy na plastry pomidora bez skóry i kładziemy na patelni obok bakłażana. Solimy.

Kromki chleba wkładamy do piekarnika, czekamy aż się zarumienią. Krążki serowe MLEKPOL kładziemy na rozgrzanej patelni grillowej. Upieczone kromki wycinamy ringami. Smarujemy przygotowanymi pastami. Dodajemy smażonymi warzywami oraz krążkami serowymi. Na wierzch kładziemy cieniutkie plasterki łososia oraz liście sałaty.