This is some flash content - you'll need the flash plugin to see it

 

Grzanki z twarogiem Mazurski Smak, miodem, prażonymi orzechami i konfiturą owocową

  • chleb pełnoziarnisty - 2 kromki
  • twaróg Mazurski Smak półtłusty - 80 g
  • masło Łaciate ekstra - 20 g
  • śmietana Mazurski Smak 18 % - 2 łyżki
  • miód o ulubionym smaku może być np. wielokwiatowy- 1 łyżeczka
  • orzechy włoskie - 6 szt
  • konfitura owocowa - 2 łyżki

 

Orzechy włoskie prażymy na rozgrzanej i suchej patelni ok 1 minutę. Chleb smarujemy masłem Łaciatym, i zapiekamy w piekarniku lub obsmażamy na patelni na złoty kolor ok 1 minuty z każdej strony. Twaróg Mazurski Smak mieszamy ze śmietaną Mazurski Smak 18%,, smarujemy nim grzankę, następnie nakładamy łyżkę konfitury, przelewamy grzankę miodem i posypujemy prażonymi orzechami