This is some flash content - you'll need the flash plugin to see it

 

Pstrąg smażony na sklarowanym maśle ŁACIATE extra

  • 1 świeży wypatroszony pstrąg - tuszka
  • 6 - 7 łyżek sklarowanego masła ŁACIATE extra
  • Sól
  • Pieprz
  • Cytryna
  • Natka Pietruszki

Potrawę uzupełniamy świeżym pieczywem, naturalnym ryżem lub ziemniakami z wody - z dodatkiem świeżego maśła ŁACIATE extra.

Pstrąga myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy dokładnie ręcznikiem papierowym.

Rybę nacieramy solą, pieprzem, skrapiamy cytryną.

Odstawiamy na co najmiej 1 godz. w chłodne miejsce.

Na patelni rozgrzewamy skarowane masło ŁACIATE extra. Tłuszcz musi być dokładnie podgrzany. Na gorące masło układamy rybę.  Smażymy na złoty kolor przez parę minut z każdej strony. Następnie na patelnię wsypujemy łyżkę posiekanej natki pietruszki, dodajemy kroplę wody. Patelnię przykrywamy na 2 -3 min. Po zdjęciu pokrywki chwilę odparowujemy potrawę.Rybę posypujemy posiekaną natką pietruszki, ozdabiamy plastrami cytryny.