This is some flash content - you'll need the flash plugin to see it


AKTUALNOŚCI

LIDER FORUM dla produktów SM MLEKPOL

Trzy produkty Spółdzielni Mleczarskiej MLEKPOL otrzymały tytuł Lider Forum 2011 w konkursie na najlepsze produkty nabiałowe. Są to: Maślanka Mrągowska truskawkowa, Serek Rolmlecz waniliowy oraz Masło extra Łaciate.

  

 Konkurs Lider Forum rozstrzygnięty został po raz siódmy. Zgłoszone do konkursu produkty mleczarskie oceniane są przez handlowców, a kryteriami oceny są: innowacyjność produktu, atrakcyjność i wygoda opakowania, wolumen sprzedaży oraz zadowolenie handlowców ze współpracy z producentem.

W tegorocznej edycji konkursu trzy produkty SM MLEKPOL uplasowały się na pierwszych miejscach. W kategorii maślanki: Maślanka Mrągowska truskawkowa 1 l; w kategorii serki homogenizowane: Serek Rolmlecz waniliowy 200 g; a w kategorii masło: Masło extra Łaciate 200 g.

Wysoko sklasyfikowane zostały w konkursie również inne produkty MLEKPOLu:

  • W kat. sery żółte plasterkowane: Złoty Mazur plastry 150 g – 2 miejsce
  • W kat. kefiry: Kefir Milko 1 l – 2 miejsce
  • W kat. śmietana/śmietanka:  Śmietanka Łaciata 18% 0,5 l – 2 miejsce
  • W kat. jogurty pitne: Milko Tiramisu 250 ml – 3 miejsce.

Spółdzielnia Mleczarska MLEKPOL to niekwestionowany lider mleczarstwa w Polsce. Skupuje i przerabia 14% pozyskiwanego w kraju surowca. Najbardziej znane marki MLEKPOLu to Łaciate, Milko i Mazurski Smak. Spółdzielnię tworzy 12 zakładów (w Grajewie, Kolnie, Mrągowie, Sejnach, Zambrowie, Augustowie, Bydgoszczy, Sokółce, Dąbrowie Białostockiej, Radomiu, Zwoleniu i Gorzowie Wielkopolskim) oraz 13,5 tysiąca dostawców – producentów mleka. Spółdzielnia zatrudnia ponad 2300 osób.


Więcej informacji udziela dziennikarzom Agencja PR First Communications – kontakt poniżej

                                                                                                                           

First Communications
ul. Mickiewicza 7/23; 15-213 Białystok
Tel: 85/ 74 36 856.
E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi.